Vissza a nyitólapra / New York Polgári Kör /

 

Gyurcsány megtalálta a diplomáját......
......vagy valami hasonlót a ládafiában való kutakodás során....

Többször ült lopásért az öreg Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc kormányfő édesapja több alkalommal is ült börtönben lopásért . Az alábbi iratok tanúsága szerint idősebb Gyurcsány Ferencet 1979. november 19-én a Pápai Járásbíróság mint különös visszaesőt egyrendbeli lopásért és egyrendbeli kisebb értékre elkövetett lopásért 11 hónapi szabadságvesztésre ítélte, és két évre eltiltotta a közügyektől. (ez fog történni fiával is, csak éppen nem két éves távlatról lesz szó - a szerk.). A Kuruc.info emlékeztet: egy vagy két évvel ezelőtt a köztörvényes miniszterelnök egyik, tizenéves csemetéjét is lopáson kapták egy budapesti áruházban.

A dokumentumból azonban az is kiderül, hogy a miniszterelnök apjának nem ez volt az első találkozása az igazságszolgáltatással: "(...) többször volt büntetve, utoljára a Pesti Központi Kerületi Bíróság az 1977. november 21-én jogerőre emelkedett összbüntetési ítéletével lopás bűntette és más bűncselekmények miatt egy év és három hónapi szabadságvesztésre ítélte, és a büntetésből 1978. augusztus 13-án szabadult".

Az 1979. november 19-én hozott ítélet kitért arra is, a vádlott rendszeresen és nagymértékben fogyasztott szeszes italt, ezért alkoholistának volt tekinthető. "Gyurcsány Ferenc vádlott teljes egészében beismerte a terhére rótt cselekmények elkövetését, és azokat ittasságával magyarázta" - állt az ítéletben, és emiatt a szabadságvesztés ideje alatt el is rendelték a kormányfő apjának kényszergyógyítását.

(forrás: New York Polgári Kör)